ХIX   JUBILEE CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY 
20 YEARS ASSOCIATION COLLEGE PRIVATE PSYCHIATRY”. “PAIN”
 
 
 
ПЛАКАТА

 PRELIMINARY CONFERENCE PROGRAM

 

25 – 26 SEPTEMBER  

 SOFIA * BULGARIA

NATIONAL PALACE OF CULTURE

Ent. А4 

Second notice   Prof. Norbert Mueller: „Immune-related therapies in psychiatric disorders“; Prof. Peter Falkai: „Recovery in psychosis: Understanding the neurobiology“; Dr. Ivan Koychev: „Presentation and treatment of psychiatric presentations in neurological conditions“; Prof. Plamen Bojinov, Dr. Nikola Markov: „Therapeutic mechanisms of TMS (Transcranial magnetic stimulation); Prof. Petar Marinov: „Anxiety and pain: Focus on pregabalin“; Prof. Petar Marinov: „Pain: mind and body“; Simeon Markov, Dr. Nikola_Markov: „Pain in art“; D. r . Alexander Kanchelov: „Beyond overcoming pain: The self-medication theory “

 XVIII   SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  

 Конференцията беше открита проф. д-р Петър Маринов, председател на Научния комитет и д-р Ана Попова, председател на организационния комитет и председател на Сдружение „Колегиум частна психиатрия“.В рамките на първия ден отбелязахме 75 години от рождението на доц. д-р Георги Койчев. Тазгодишната награда на „Сдружение Колегиум частна психиатрия“ за принос към българската психиатрия „Доц. д-р Георги Койчев“ беше връчена на д-р Явор Делчев.XIII-а научна конференция „ВЛАСТТА“ бе определена като една от най-значимите в историята на Сдружение „Колегиум частна психиатрия“: около 200 регистрирани участници, 70 от които активни – психиатри, психолози, психотерапевти, психоаналитици.Знаменателно беше международното участие от Обединеното Кралство, Франция, Румъния, Северна Македония. 

спонсори печат
 

 Особен интерес предизвика участието на  проф. Бениамина, проф. Циприани, проф. Бауермайстер.Резонен беше големият интерес към „Доклад на ЕПА относно доклада за оценка на системата за психиатрично здравно обслужване в България “, представен ни от д-р Джулиан Бийзхолд.Впечатляваща беше активността на младите психиатри и психотерапевти в дискусиите относно назряващите промени в психичното здравеопазване.  Всички участници ще получат сертификатите си по електроненен път.Очакваме Ви догодина, когато Научната ни конференция ще премине под наслов “20 години КЧП “.Бъдете здрави до догодина по това време! Конференцията се проведе в Националния дворец на културата.

Участваха 200 регистрирани участници, 70 от които активни – психиатри, психолози, психотерапевти, психоаналитици. Сред слушателите имаше много специализанти, студенти по медицина и психология.
XVII  SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP 2018 
„TRAUMA – BIOLOGICAL, PSYCHOLOGICAL AND SOCIAL ASPECTS“
Корица 1 Банер
Корица 1

Приключи XVII Научна конференция 2018 г.  „Травмата – биологични, психологични и социални аспекти“ на Сдружение „Колегиум частна психиатрия“ и Национален център по обществено здраве и анализи. Конференцията беше открита с представяне на второто издание на книгата д-р Владимир Иванов и д-р Георги Койчев „Параноя и параноялни състояния – Монография“. В конференцията участници от 6 държави представиха 28 теми, обединени в няколко подтеми: „Психопатологията в постмодерното време“, „Психиатричната помощ в Република България“, „Съдебнопсихиатрични и съдебнопсихологични аспекти на ранната детска психотравма“,  „Системите за психично здраве в Румъния и България – минало, настояще и бъдеще“. За първи път тазгодишното издание на конференцията включи участие на ЕПА  с темата „Европейската психиатрична асоциация: перспективи и предизвикателства“, представена от д-р С. Ханън, член на управителния борд ЕПА и пряко отговаряща за обучителните програми на ЕПА. Конференцията включи два фармакологични семинара на Pfizer и  Lilly. В този контекст на терапевтично взаимодействие, огромен интерес предизвика представянето на персонализираната фармакотерапия от д-р Л. Фю и NM Genomix & „Въведение във фармакогенетиката: Как невробиологията насочва и подобрява терапетвичния подход.“ Имаше обособени две сесии с доклади в областта на психотерапията, изнесени от представители на четири школи: психоанализа, когнитивно-поведенческата терапия, екзистенциалния динамичен анализ, транзакционния анализ.

ЕПА представя първото си продължаващо онлайн обучение с отворен достъп, фокусирано върху практичиските нужди на психиатрите. Представянето в рамките на конференцията, както и онлайн обучението са подходящи за широк кръг специалист в областта на психичното здраве.Същевременно MOOC ще развие взаимодействията в общността на студентите. MOOC на ЕПА е безплатен и достъпен за всички желаещи онлайн курс и единственото, което трябва да направите е да се регистрирате онлайн.

Материалите на MOOC ще бъдат разположени на самостоятелен сайт и ще вкючват видео, препоръчана литература, препратки и др. Трябва ли да бъда институционален член на ЕПА? Не е необходимо – обучителната програма е достъпна за всеки регистриран участник, без значение дали е член на ЕПА или не.Съществуват ли предварителни изисквания към курсистите?Не, няма никакви предварителни изисквания за участието в онлайн курса.СертификатиУчастниците могат да получат сертификати за участие, доставени по мейл, в края на курса, след като преминат 4 седмичния обучителен курс и 4 седмичните тестове.

MOOC

Какво е MOOC?Продължаващото отворено онлайн обучение на ЕПА представлява онлайн открит курс за неограничен брой участници, достъпен през интернет, като допълнение към (MOOC) курсовите материали като мини видео-лекции и препоръчана литература.

корица_4_0_BG
XVI SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP 2017 „THE ENGER“

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА   

 

„Гневът в живота и творчеството на Илия Бешков – в памет на Жоро Койчев“;

„Невробиология на гнева“;

„Физиологичен афект“;

„Психосоциалните фактори, касаещи лица с тежки психични разстройства“;

„Социология и психиатрия“;

„Гневът – един от седемте смъртни гряха. Защо?“;

„Гневът. 20 клинични случая със зависими“;

„Гняв и анорексия“;

„Диадата психиатър – клиничен психолог в клиничната практика. Възможното сътрудничество“

„Поведенческо разстройство“;

„Несъзнателни механизми за справяне с гнева“

„Алекситимия и нарушения в социалното взаимодействие при юноши“;

„Гневът – пашкулът на надеждата“;

„Проект „Подобрени услуги за психично здраве“ – 2 години по-късно“;

„Психосоматична медицина, консултативна и лиезон психиатрия и интегративна грижа: минало,настояще, перспективи“;

„Сърдечно-съдова система и синонимите на гнева“;  „Психосоматика и интернализиран гняв при травматизирани мъже. Два случая от практиката“;

„Програма „Киндиру“ като превенция на невро-моторното развитие на детето в ранна детска възраст“.

 

          „В живота няма каскадьори – трябва да се оправяш сам,                              прави онова, което можеш най-добре...“

 
БРОШУРА-Гневът
XV  SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP 2016
 „THE DEPRESSIVE HUMAN “

  Място на провеждане: Софийски Университет "Св. Климент Охридски"  Скъпи колеги,   Ежегодната научно-практическа конференция е възможност за професионалистите в областта на психичното здраве да се съберем заедно и да общуваме от различните перспективи, даващи ни достъп до психичното. За поредна година психиатри, клинични психолози и психотерапевти ще се срещнат, за да представят свои научни изследвания,  доклади, гледни точки. Форумът ни дава възможност на територията на Alma mater да се срещнем наживо, да се запознаем, да научим заедно, да общуваме помежду си, да си „сверим часовника“ с водещи специалисти в областта на психиатрията, клиничната психология и психотерапията от България и чужбина.   

Депресив мен
XV  SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2015
 „NEWS FROM HEALING ART
viber_image_2020-08-22_22-44-18

Текст

SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2014

Текст Текст Текст ТекстТекст ТекстТекст

SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2013

Текст Текст Текст ТекстТекст ТекстТекст

SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2012

Текст Текст Текст ТекстТекст ТекстТекст

SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2011

Текст Текст Текст ТекстТекст ТекстТекст

SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2010

Текст Текст Текст ТекстТекст ТекстТекст

SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2009

Текст Текст Текст Текст ТекстТекст ТекстТекст

SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2008

    Скъпи колеги,               

    конференциите на Колегиум „Частна психиатрия“, които вече години наред ни събират са може би едно от най-хубавите неща, които има вероятност да се превърнат в традиция. Естествено е, с времето различни организации или личности също да започнат организирането на едни или други форуми. Особено сега, когато вече сме в една огромна общност, в която границите и местния патриотизъм ще остават все по на заден план.             

  Вероятно след 10 години словосъчетанието „с международно участие“ ще звучи толкова нелепо, колкото плюнченето на пощенски марки. Вероятно тогава и няма да ни помнят въобще.             

   Но все пак, дори и да стане така, ние бяхме и ще останем първите, които изрекохме „частен, личен“, което значи свободен. 

            

До виждане в Боровец.

                                      

                                      Доц. д-р Г. Койчев

SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2007

Текст ТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекст
SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2006
Текст ТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекст
SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2005
Текст ТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекстТекст
SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2004
Текст Текст Текст ТекстТекстТекстТекстТекстэ ТекстТекстТекстТекст
SCIENTIFIC CONFERENCE ON PSYCHIATRY AND CLINICAL PSYCHOLOGY OF CPP  2003
Текст Текст Текст ТекстТекст ТекстТекст