Обратно към „КОНФЕРЕНЦИИ“

КОНФЕРЕНЦИЯ 2018 „ТРАВМАТА – БИОЛОГИЧНИ, ПСИХОЛОГИЧНИ И СОЦИАЛНИ АСПЕКТИ“

корица_1_1_BG_2
корица_1_1_BG_1

Приключи XVII Научна конференция 2018 г.  „Травмата – биологични, психологични и социални аспекти“ на Сдружение „Колегиум частна психиатрия“ и Национален център по обществено здраве и анализи. Конференцията беше открита с представяне на второто издание на книгата д-р Владимир Иванов и д-р Георги Койчев „Параноя и параноялни състояния – Монография“. В конференцията участници от 6 държави представиха 28 теми, обединени в няколко подтеми: „Психопатологията в постмодерното време“, „Психиатричната помощ в Република България“, „Съдебнопсихиатрични и съдебнопсихологични аспекти на ранната детска психотравма“,  „Системите за психично здраве в Румъния и България – минало, настояще и бъдеще“. За първи път тазгодишното издание на конференцията включи участие на ЕПА  с темата „Европейската психиатрична асоциация: перспективи и предизвикателства“, представена от д-р С. Ханън, член на управителния борд ЕПА и пряко отговаряща за обучителните програми на ЕПА. Конференцията включи два фармакологични семинара на Pfizer и  Lilly. В този контекст на терапевтично взаимодействие, огромен интерес предизвика представянето на персонализираната фармакотерапия от д-р Л. Фю и NM Genomix & „Въведение във фармакогенетиката: Как невробиологията насочва и подобрява терапетвичния подход.“ Имаше обособени две сесии с доклади в областта на психотерапията, изнесени от представители на четири школи: психоанализа, когнитивно-поведенческата терапия, екзистенциалния динамичен анализ, транзакционния анализ.

ЕПА представя първото си продължаващо онлайн обучение с отворен достъп, фокусирано върху практичиските нужди на психиатрите. Представянето в рамките на конференцията, както и онлайн обучението са подходящи за широк кръг специалист в областта на психичното здраве.Същевременно MOOC ще развие взаимодействията в общността на студентите. MOOC на ЕПА е безплатен и достъпен за всички желаещи онлайн курс и единственото, което трябва да направите е да се регистрирате онлайн. 

Материалите на MOOC ще бъдат разположени на самостоятелен сайт и ще вкючват видео, препоръчана литература, препратки и др. Трябва ли да бъда институционален член на ЕПА? Не е необходимо – обучителната програма е достъпна за всеки регистриран участник, без значение дали е член на ЕПА или не.Съществуват ли предварителни изисквания към курсистите?Не, няма никакви предварителни изисквания за участието в онлайн курса.СертификатиУчастниците могат да получат сертификати за участие, доставени по мейл, в края на курса, след като преминат 4 седмичния обучителен курс и 4 седмичните тестове.

Снимок-экрана-11-300x300

Какво е MOOC?Продължаващото отворено онлайн обучение на ЕПА представлява онлайн открит курс за неограничен брой участници, достъпен през интернет, като допълнение към (MOOC) курсовите материали като мини видео-лекции и препоръчана литература.

корица_4_0_BG