Конференции

ПРЕДСТОЯЩИ МЕРОПРИЯТИЯ НА СДРУЖЕНИЕ „КОЛЕГИУМ ЧАСТНА ПСИХИАТРИЯ“ ПРЕЗ 2020

КОНФЕРЕНЦИЯ 2019

 

Приключи XVIII Научна конференция по психиатрия и клинична психология 2019 г.  „ВЛАСТТА на Сдружение „Колегиум частна психиатрия“.

 

 

Снимка на Колегиум Частна Психиатрия.

 

Конференцията беше открита проф. д-р Петър Маринов, председател на Научния комитет и д-р Ана Попова, председател на организационния комитет и председател на Сдружение „Колегиум частна психиатрия“.

 

 

 

 

В рамките на първия ден отбелязахме 75 години от рождението на доц. д-р Георги Койчев. 

Тазгодишната награда на „Сдружение Колегиум частна психиатрия“ за принос към българската психиатрия „Доц. д-р Георги Койчев“ беше връчена на д-р Явор Делчев.

 

 

Снимка на Колегиум Частна Психиатрия.

 

XIII-а научна конференция „ВЛАСТТА“ бе определена като една от най-значимите в историята на Сдружение „Колегиум частна психиатрия“: около 200 регистрирани участници, 70 от които активни – психиатри, психолози, психотерапевти, психоаналитици.

 

             

                                   

 

 

Снимка на Колегиум Частна Психиатрия.

 

Знаменателно беше международното участие от Обединеното Кралство, Франция, Румъния, Северна Македония. Особен интерес предизвика участието на  проф. Бениамина, проф. Циприани, проф. Бауермайстер.

 

 

Проф. Андреа Циприани по време на своята лекция.

 

 

Снимка на Колегиум Частна Психиатрия.

 

Резонен беше големият интерес към „Доклад на ЕПА относно доклада за оценка на системата за психиатрично здравно обслужване в България “, представен ни от д-р Джулиан Бийзхолд.

 

 

Снимка на Колегиум Частна Психиатрия.

 

 

Неговата презентация беше последвана от дебат, модериран от проф. д-р Петър Маринов.

 

 

 

Снимка на Колегиум Частна Психиатрия.

 

 

Впечатляваща беше активността на младите психиатри и психотерапевти в дискусиите относно назряващите промени в психичното здравеопазване.

 

 

Всички участници ще получат сертификатите си по електроненен път.

Очакваме Ви догодина, когато Научната ни конференция ще премине под наслов “20 години КЧП “.

Бъдете здрави до догодина по това време!

 

КОНФЕРЕНЦИЯ 2018

Приключи XVII Научна конференция 2018 г.  „Травмата – биологични, психологични и социални аспекти“ на Сдружение „Колегиум частна психиатрия“ и Национален център по обществено здраве и анализи.

Конференцията беше открита с представяне на второто издание на книгата д-р Владимир Иванов и д-р Георги Койчев „Параноя и параноялни състояния – Монография

 

В конференцията участници от 6 държави представиха 28 теми, обединени в няколко подтеми: „Психопатологията в постмодерното време“, „Психиатричната помощ в Република България“, „Съдебнопсихиатрични и съдебнопсихологични аспекти на ранната детска психотравма“, ,  „Системите за психично здраве в Румъния и България – минало, настояще и бъдеще“.

 

За първи път тазгодишното издание на конференцията включи участие на ЕПА  с темата „Европейската психиатрична асоциация: перспективи и предизвикателства“, представена от д-р С. Ханън, член на управителния борд ЕПА и пряко отговаряща за обучителните програми на ЕПА.

Конференцията включи два фармакологични семинара на Pfizer и  Lilly. В този контекст на терапевтично взаимодействие, огромен интерес предизвика представянето на персонализираната фармакотерапия от д-р Л. Фю и NM Genomix & „Въведение във фармакогенетиката: Как невробиологията насочва и подобрява терапетвичния подход.“ Имаше обособени две сесии с доклади в областта на психотерапията, изнесени от представители на четири школи: психоанализа, когнитивно-поведенческата терапия, екзистенциалния динамичен анализ, транзакционния анализ.

ЕПА представя първото си продължаващо онлайн обучение с отворен достъп, фокусирано върху практичиските нужди на психиатрите. Представянето в рамките на конференцията, както и онлайн обучението са подходящи за широк кръг специалист в областта на психичното здраве.

Какво е MOOC?

Продължаващото отворено онлайн обучение на ЕПА представлява онлайн открит курс за неограничен брой участници, достъпен през интернет, като допълнение към (MOOC) курсовите материали като мини видео-лекции и препоръчана литература. Същевременно MOOC ще развие взаимодействията в общността на студентите.

Цена

MOOC на ЕПА е безплатен и достъпен за всички желаещи онлайн курс и единственото, което трябва да направите е да се регистрирате онлайн. Материалите на MOOC ще бъдат разположени на самостоятелен сайт и ще вкючват видео, препоръчана литература, препратки и др.

Трябва ли да бъда институционален член на ЕПА?

Не е необходимо – обучителната програма е достъпна за всеки регистриран участник, без значение дали е член на ЕПА или не.

Съществуват ли предварителни изисквания към курсистите?

Не, няма никакви предварителни изисквания за участието в онлайн курса.

Сертификати

Участниците могат да получат сертификати за участие, доставени по мейл, в края на курса, след като преминат 4 седмичния обучителен курс и 4 седмичните тестове.

КОНФЕРЕНЦИЯ 2017

КОНФЕРЕНЦИЯ 2016

Научна конференция с международно участие на Сдружение „Колегиум частна психиатрия“ и Магистърска програма по клинична и консултативна психология на СУ „Св. Климент Охридски“

ДЕПРЕСИВНИЯТ ЧОВЕК

20-21 май 2016

Подтеми:

„Антропология на депресивността и механизми на възникването й“

„Екзистенция и депресивност“

„Депресия и психоматика, зависимости“

„Терапия на депресивността“

„Рисково боледуващи – системи на обслужване, съдебно-психиатрични и психологични аспекти“

КОНФЕРЕНЦИЯ 2015

Конференция 2015

КОНФЕРЕНЦИЯ 2014

Конференция 2014

КОНФЕРЕНЦИЯ 2013

Конференция 2013

КОНФЕРЕНЦИЯ 2012

Конференция 2012

ПРОВЕДЕНИ МЕРОПРИЯТИЯ НА СДРУЖЕНИЕ „КОЛЕГИУМ ЧАСТНА ПСИХИАТРИЯ“

 

 • „11 Национална конференция с международно участие на Колегиум „Частна психиатрия”
  София 30.09-01.10.20011 хотел „Арена ди Сердика”
  Единадесета национална конференция с международно участие на Колегиум „Частна психиатрия“ в София, 30.09-01.10.2011 хотел „Арена ди Сердика“. Теми на конференцията – Успешното лечение, рискът в психиатрията, актуализация на консенсуса за лечение на депресиите, разстройства на съня, вария.
 • Десета национална конференция на Колегиум Частна Психиатрия в София, през септември 2010 г. с теми: Нови надежди в психиатрията. Враждебност, тревожност, депресия. Диагностика, терапия, рехабилитация. Вария. Проведени дискусии: Проблеми на съдебната психиатрия. Застрашена ли е психиатрията? Клинични пътеки в психиатрията. Пълната програма на конференцията можете да изтеглите от тук.
 • Девета национална конференция на Колегиум Частна Психиатрия в София, през ноември 2009 г. с теми: Многоликият страх. Взаимотношенията между общопрактикуващи лекари и психиатри в системата на психиатрично обслужване. Психиатрична рехабилитация. Вария.
 • Осма национална конференция на Колегиум Частна Психиатрия в Боровец, през май 2008 г. с 115 участника с теми: Сътрудничество с терапията. Актуализация на стандарта по психиатрия. Актуализация на стандарта по съдебна психиатрия.
 • Седма  национална конференция на Колегиум Частна Психиатрия в Пловдив, през юни 2007 г.  с 100 участника с теми: Модели на финансиране и обслужване. Интердисциплинарни срещи. Новости в психиатричната терапия.
 • Организиране на Дунавски симпозиум по психиатрия през октомври 2006 в к.к. Албена с над 300 участници заедно с Българска Психиатрична Асоциация и Българско Сдружение по Биологична Психиатрия с теми: Превенция на релапс. Коморбидност в психитрията. Ресоциализация.
 • Шеста конференция на Колегиум Частна Психиатрия в Шумен през април 2005г. с теми: Разтройства на импулсите и влеченията при хранителни разстройства, депресия, шизофрения, зависимости. Консенсус за лечение на депресивни разстройства – актуализация. Политерапия, полипрагмазия, интеракции на медикаментите и сътрудничество с терапията.
 • Експертна среща с 30 участници в София януари 2005г.
 • Експертна среща с 30 участници в София декември 2004г.:
  Политерапия, полипрагмазия
 • Експертна среща с 40 участници в Трявна юли 2004:
  Принципи за работа с НЗОК. Индивидуализация на антидепресантите с акцент на SSRI’. Разстройства на хранителното поведение
 • Пета конференция на Колегиум Частна Психиатрия с над 250 участника в Пловдив – април 2004 год.: Агресия и автоагресия (суицидология), Желани и нежелани ефекти на психофармакологичното лечение
 • Експертна среща с 30 участници в Боровец ноември 2003 год.:
  Теорeтични и практични аспекти на агресивното поведение
 • Четвъртaта конференция на Колегиум Частна Психиатрия с над 150 участника в Русе през април 2003: Терапия и профилактика, рехабилитация и ресоциализация на психичните разстройства
 • Експертна среща с 35 участници – ноември 2002 год. гр. Хисар: за приемане на Консенсусно становище за диагноза и лечение на някои невротични разстройства (тревожни разстройства)
 • Трета конференция на ДИЦ Частна психиатрия в Боровец – април 2002 год. с над 150 участника
 • Втора конференция на ДИЦ Частна психиатрия в Кърджали – април 2001 год. с 150 участника
 • Първа конференция на ДИЦ Частна психиатрия в Почивен дом „Жулио Кюри“ – кк Св.св.Константин и Елена – април 2001 год. с 50 участника